maandag 24 oktober 2016

DIY




Het gehaakte hoedje voor over de WC rol. 


Dit is natuurlijk een klassieker. Ik vond ze altijd heel gaaf maar mijn vader wilde echt absoluut niet zo'n hoedje op de hoedenplank! Ik heb een lekker kleurige gemaakt voor in de camper. 

  1. Je begint met de magische ring en haakt daarin 2 lossen en daarna nog 11 stokjes, totaal dus 12 steken.
    Zelf knip ik de draad af en werk deze meteen weg. Dit kan gewoon door het begin en het einde van de draad aan elkaar te knopen, de binnenkant van het hoedje hoeft niet mooi te zijn tenslotte. Daarna begin ik weer met een nieuwe kleur op een andere plek. Maar je kan ook gewoon de volgende rand verder haken door een nieuwe kleur mee te haken. Uiteraard kan je ook een effen gekleurd hoedje maken. Dat is helemaal makkelijk. 
  2. De tweede cirkel maak je door te beginnen met 3 lossen en daarna tussen elk stokje weer 2 stokjes te haken.
  3. De derde cirkel begin je weer met 3 lossen, en dan om en om 2 stokjes en 1 stokje. Je komt dan totaal op 36 steken uit.
  4. Voor de vierde cirkel haak je wederom 3 lossen en dan tussen de stokjes uit de derde ring eerst 2 stokjes en dan 3x een enkel stokje en dan weer 2 stokjes en dan weer 3x een enkel stokje etc etc.
  5. Voor de vijfde ring haak je weer 3 lossen en dan tussen de stokjes van ring 4 als volgt: 2 stokjes, 4x enkel stokje en dan weer 2 stokjes en dan weer verder met 4x enkel stokje en daarna weer .... 
  6. En nu gaan we naar beneden. Dus als je wc rol wat kleiner is dan kan je dit ook al bij ring 4 doen. 
  7. Haak in de achterste lusjes van de stokjes van ronde zes een enkel stokje.
  8. En zo ga je dus verder naar beneden, net zolang tot je de hoogte van de WC rol hebt gehaakt.

En nu nog een randje eraan! 

In ieder stokje onderlangs haak je 3 stokjes en daarna doe je tussen die stokjes weer 1 stokje, na een paar rondjes haak je nog een rand met vasten en dan is het klaar. 

Lintje erom voor het effect of een bloemetje of net wat je leuk vindt! 

Dit oude patroon kwam ik ook nog tegen op het wereldwijde web:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten