donderdag 16 maart 2017

plantenhanger knopen voor melamine bekers

Plantenhanger knopen


Dit is een van de makkelijkste doe-het-zelf beschrijvingen ooit!

Deze hangers had ik gemaakt om in mijn kraam te hangen tijdens Kampeerbelevenis om de bekers van RICE te showen. Ik kreeg er zoveel leuke reacties op en veel mensen vroegen hoe ik het had gedaan dus bij deze de beloofde blog/ omschrijving.

De melamine bekers kun je hier vinden in de shop van KEKkamperen, die van RICE zijn zelfs in de sale op het moment!

Je kan kiezen hoeveel draden je gebruikt, hieronder staat beschreven hoe je er een maakt met 3 want dat gaat lekker snel. Maar je kan ze ook maken met 4 of 5, het principe blijft hetzelfde.

Zoals je op deze foto ziet hebben we hangers met 2 soorten draad gemaakt. De ene is van katoenen veter draad van de fourniturenwinkel (de groene op de foto hieronder) en de andere is een bolletje tricot-draad van de Flying  Tiger in fluo -zalm. Dit is een soort Zpagetti voor degenen die dit kennen. Zorg in ieder geval dat je draad lekker dik en stevig is! 

De draad voor de groene hanger was 4 meter en hierdoor krijg je een hanger van ongeveer 50 cm omdat ik ook een stukje gebruik om boven en onder vast te knopen in een andere kleur (hier dus roze). 

Omdat de hanger gemaakt met de bol tricot van Flying Tiger de goedkoopste optie is leg ik hieronder uit hoe ik deze heb gemaakt.
Je knipt eerst 3 x 1.40m draad af, deze leg je dubbel, er "hangen" nu 6 draden naar beneden.

Dan heb je 3 opties:

  1. Je haalt er een ring doorheen (om daaraan op te hangen) en maakt daaronder een knoop of je knoopt er een draadje omheen.
  2. Je legt er een knoop in zodat je een lus krijgt (eerste op onderstaande foto)
  3. Je maakt met een los stukje draad (in een andere kleur) een afbindknoop, dit heet een takeling in scheepsknopen termen (groene draad op onderstaande foto).



Daarna maakt je ongeveer 30 cm onder de lus een platte knoop per 2 draden.
Je trekt de 2 draden uit elkaar en maakt ongeveer 5 cm lager weer knopen maar dan met de draden de draad van "de buren"
Datzelfde doe je weer ongeveer 5 cm lager (1 draad en een draad van de knoop ernaast).
Stel dat je de 6 draden zou nummeren dan begin je dus met het samenknopen van 1+2, 3+4 en 5+6.
Daarna knoop je 2+3, 4+5 en 6+1 samen en dan weer 1+2, 3+4 en 5+6.

Schuif nog even een beetje heen en weer met de knopen (indien nodig) zodat alles netjes op dezelfde hoogte zit. Dan bind je alles samen met een takeling of je maakt een gewone knoop van alle draden samen of je knoopt er een los stukje draad om.

 Als je afsluit met de scheepsknoop (takeling) kan je erg makkelijk smokkelen.


Als alles netjes is dan knip je de flos onderaan netjes af.
Superleuk toch, voor thuis of voor in de caravan of camper. Mocht je nog vragen hebben dan kan je me altijd een mail sturen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten