woensdag 29 juni 2016

7 tips om kinderen te vermaken op de camping zodat jij kan relaxen!





En daar sta je dan op de camping, alles is geïnstalleerd en je zit op je stoel voor de tent/caravan/camper (doorhalen wat niet van toepassing is) klaar voor je eerste slokje thee/koffie/wijn (wederom doorhalen wat niet van toepassing is).
Maar ja... de kinderen weten even niet wat ze moeten doen met deze vrije tijd en al die ruimte om zich heen. Verveling ligt op de loer en dat betekent een einde aan jouw rust en dat moet worden voorkomen want het is ook jouw vakantie nietwaar?
Gelukkig weet jij je nu wel raad dankzij deze 7 tips. Hopelijk lees je ze voor vertrek zodat je nog even snel wat spullen in de bagage kan stoppen. Denk aan touw, spijkers, oude lakens, schmink, Superbellen..



  1. Organiseer een 6 kamp "Oud Hollandsche Spelen". Denk hierbij aan spijkerpoepen, ringwerpen, touwtrekken, jeu des boules, koekhappen, zaklopen en/of blikgooien. Allemaal spellen waar je niet veel attributen voor nodig hebt maar die hilarisch zijn om te doen. Laat ze de stand zelf bijhouden en loof een prijsje uit.
  2. Een verkleedpartij met de kleding van papa en mama. En misschien hebben de buren ook nog wel iets te leen?
    Of laat de jongens en de meiden van kleding wisselen! Misschien mag er zelfs nog wel wat make-up worden gebruikt.
  3. Ga helemaal los en maak er een middagje schminken van, misschien lukt het met de aanwezige make-up, maar nog leuker is het om een setje schmink mee te nemen van thuis. Laat ze elkaar voorzien van mooie kleurtjes. Je kan ook de handen van elkaar beschilderen als beest als je liever niet wil dat de gezichtjes onder de schmink zitten.
  4. Een speurtocht door het bos/ de omgeving, niet te moeilijk en niet te ver. Laat de ene groep kinderen de speurtocht uitzetten door middel van bijvoorbeeld gekleurde lintjes en de andere groep mag dan gaan speuren. Ook leuk is om er extra opdrachten bij de doen en bij elke stop een onderdeel van bijvoorbeeld een lampion te leggen. Aan het einde kan dan de lampion in elkaar gezet worden.
    Misschien kan je ook deze pennen gebruiken voor de speurtocht?
  5. Laat ze een kasteel/hut/wigwam bouwen met de materialen die ze kunnen vinden in en rond de kampeerplek. Takken, stukken stof, misschien wat touw en voor je het weet heb je een hele toffe kampeerplek erbij!
  6. Superbellen!! Altijd een succes! Let wel op dat ze niet gaan spelen rondom (voor-)tenten want dat is niet goed voor het textiel dat is geïmpregneerd. En niemand zit te wachten op boze mede-camping gasten toch?
  7. Een knutselmiddag is altijd goed, ook leuk in combinatie met de speurtocht. Bij slecht weer in de voortent, als de zon schijnt dan lekker buiten in de schaduw van een boom of parasol.
Nou lieve mensen, hopelijk kunnen jullie lekker relaxen dankzij deze tips van KEKkamperen. Mocht je zelf ook nog leuke tips hebben dan zou ik het leuk vinden als je ze hieronder toevoegt.
De Superbellen pakken S en M en secret agent pennen zijn ook te verkrijgen bij KEKkamperen trouwens.
Fijne vakantie!

4 opmerkingen: